Η ιστορία μας

Image

    Διανύουμε την 4η δεκαετία ίδρυσης και λειτουργίας του φροντιστηρίου. Η ιστορική αυτή διαδρομή μας δίδαξε πολλά… Με το άνοιγμα της επιχείρησης το 1980, οι μέθοδοι και τα συστήματα του φροντιστηρίου θεωρήθηκαν αρκετά πρωτοποριακά για την εποχή, με αποτέλεσμα να ονομαστεί «ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 2001» δείχνοντας τον επόμενο 21ο αιώνα. Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε μία συνεχής αναζήτηση της εξέλιξης των μεθόδων, των τεχνικών και των αποτελεσματικότερων μέσων πάνω στην εκπαίδευση για την βελτιστοποίηση αφενός της μάθησης και αφετέρου της απόδοσης των μαθητών στον γραπτό λόγο.

    Η μακρόχρονη ύπαρξή μας στην εκπαίδευση είναι Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Έτσι, πορευθήκαμε προσθέτοντας στην κιβωτό της γνώσης και της μάθησης την πολύτιμη εμπειρία στην τέχνη της εκπαίδευσης, «την δυσκολοτέρα των τεχνών» (Ι. Χρυσόστομος).

   Φτάσαμε, λοιπόν, στην χρονιά «ΟΡΟΣΗΜΟ», το 2001 που είχαμε βάλει και ως τίτλο του φροντιστηρίου 20 χρόνια πριν. Η χρονιά αυτή ήταν «ΟΡΟΣΗΜΟ» για την θεμελίωση νέων οραμάτων και στόχων. Έτσι, ο τίτλος φτιάχτηκε από μόνος του. Θα συνεχίζαμε ως φροντιστήριο «2001 – ΟΡΟΣΗΜΟ». Σήμερα συμπληρώνουμε την δεύτερη εικοσαετία από την ίδρυση του φροντιστηρίου. Τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια; Είναι πλέον γεγονός, ότι ο μαθητής του 21ου αιώνα θα είναι ο άνθρωπος που θα μαθαίνει πλέον με εικόνα από κινητό, υπολογιστή, tablet, από οθόνη γενικότερα… Αυτό μας οδήγησε σε αναζήτηση νέων μορφών διδασκαλίας. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

   Οι ανάγκες για χρήση ακόμη πιο σύγχρονων μέσων διδασκαλίας, με σκοπό τη σύγχρονη διαδραστική εκπαίδευση οδήγησαν στη μεταφορά του φροντιστηρίου, το 2010, σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις με διαδραστικούς πίνακες, υπολογιστές, προτζέκτορες και εργαστήριο πειραμάτων Φυσικής –Χημείας – Βιολογίας και εφαρμογών των Μαθηματικών σε παιχνίδια ευφυΐας. Το 2018, ο πολυχώρος διαδραστικής εκπαίδευσης, που ονομάσαμε «Serendipity Master Class», εγκαινιάστηκε από τον Dr. Νίκο Λυγερό για μία έξυπνη παιδεία, όπως και εκείνος οραματίζεται μέσω της ιδιαίτερης ευφυΐας του.

   Στο πέρασμα των χρόνων δόθηκαν υποτροφίες και βραβεία σε μαθητές που αρίστευσαν. Μάλιστα, τις χρονιές 2002 και 2009 σε δύο μαθητές οι οποίοι έγραψαν 20 σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, πλην της έκθεσης, δόθηκε ώς υποτροφία ένα αυτοκίνητο αντίστοιχα. Σήμερα, είμαστε σε θέση να επιβραβεύουμε τους αρίστους όλων των τάξεων, δίνοντάς τους αριστεία και υποτροφίες σε μια ξεχωριστή εκδήλωση.

   Η βελτιστοποίηση της μάθησης της υψηλής στοχοθεσίας και η αναζήτηση του κατάλληλου προσανατολισμού σπουδών και επαγγέλματος θα συνεχίσουν να είναι οι θεμελειώδεις οραματισμοί και για τη δεύτερη γενιά 2001 – ΟΡΟΣΗΜΟ, με τη Φιλόλογο Γλωσσολόγο Μαρία Λιπορδέζη και τη Μαθηματικό Μάρθα Λιπορδέζη, που έχουν αναλάβει τη διεύθυνση του φροντιστηρίου.

Ακολουθήστε μας
facebook
 instagramimages

Search