Επαγγελματικός προσανατολισμός

Image

Το φροντιστήριο 2001 – ΟΡΟΣΗΜΟ στα πλαίσια των υψηλών στόχων που οραματίζεται για τους μαθητές του πέτυχε ένα θεαματικό άλμα για την άνοδο της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στα πλαίσια των προγραμμάτων των πλέον φημισμένων ιδιωτικών κολεγίων της Ευρώπης.

   Σε συνεργασία με τον κορυφαίο οργανισμό συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και επαγγελματικού προσανατολισμού «ORIENTUM Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας»,  παρέχεται ένα πακέτο επιπλέον παροχών εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου που αφορούν την οργάνωση μελέτης, στοχοθεσίας και την ορθή επιλογή σπουδών με το τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων Horizon.

Όσοι μαθητές αποφάσισαν να σχεδιάσουν το μέλλον τους μαζί μας θα μάθουν ότι «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ». Έτσι, το φροντιστήριό μας σε συνεργασία με την ORIENTUM σχεδιάζει με την ομάδα του Σπύρου Μιχαλούλη (career counselor) εκπαιδευτικές υπηρεσίες, οι οποίες ταξινομήθηκαν στις εξής κατηγορίες:

Α. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Ψυχομετρικά τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού horizon της ORIENTUM

 

41412426 1893964137578993 2758330767468658688 nΟ μαθητής ανακαλύπτει τις σχολές και τα επαγγέλματα που ταιριάζουν στην ψυχοσύνθεσή του και τον χαρακτήρα του, πετυχαίνοντας έτσι την ακριβή στοχοθεσία που θα τον οδηγήσει στο μέλλον σε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Η συμπλήρωση του ψηφιακού τεστ διαρκεί μία ώρα και στοχεύει στην ανακάλυψη:

1. των επαγγελματικών ενδιαφερόντων του

2. στοιχείων της προσωπικότητάς του

3. εργασιακών αξιών και κινήτρων

4.των πανεπιστημιακών σχολών που ταιριάζουν περισσότερο με τα ενδιαφέροντά του και την προσωπικότητά του.

*Τα αποτελέσματα παραδίδονται σε έντυπο 45 περίπου σελίδων.

Ομαδική συνεδρία με το Σπύρο Μιχαλούλη της ORIENTUM.
Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού
Συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου

Β. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Σεμινάριο διαχείρισης χρόνου

Οι περισσότεροι μαθητές έχουν μεγάλο πρόβλημα διαχείρισης χρόνου. Μεγάλη απώλεια χρόνου από τη μελέτη των μαθητών οφείλεται σε πολλαπλές αιτίες. Ωστόσο, ο χρόνος είναι ένα μέγεθος, όπως τα άλλα μετρήσιμα μεγέθη, το οποίο το υπολογίζεις σωστά, όταν γνωρίζεις να το μετράς. Υπάρχουν, λοιπόν, μέθοδοι αξιοποίησης του χρόνου, η εφαρμογή των οποίων, υπόσχεται μεγάλα κερδη για την καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων.

Σεμινάριο στρατηγικής γραπτού
Ανάπτυξη ψυχοδυναμικής για αντιμετώπιση εξετάσεων

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές:

1. Να υπολογίσουν σωστά τα μόριά τους με τη βοήθεια ειδικού προγράμματος

2. Να ιεραρχήσουν ορθά τα τμήματα της επιλογής τους

3. Να κάνουν κατάλληλες για αυτούς επιλογές τμημάτων και επιστημονικών πεδίων

4. Να ενημερωθούν για την υπάρχουσα κατάσταση στην αγορά εργασίας και την αντιστοίχιση επαγγελμάτων με κάθε Πανεπιστημιακή και Τεχνολογική σχολή.

5. Να αποφύγουν πιθανά λάθη λόγω ελλιπών πληροφοριών ή παραπλάνησης από τις αναμενόμενες βάσεις.

6. Να επιλέξουν σχολές, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις κλίσεις και τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα, τόσο για τις σπουδές και το επάγγελμα που θα επιλέξουν, όσο και για το ίδρυμα ή την πόλη που επιθυμούν να σπουδάσουν.

Ακολουθήστε μας
facebook
 instagramimages

Search