ΜΕΡΑ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑΣ - ΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΟ 2001-ΟΡΟΣΗΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΜΙΧΑΛΟΥΛΗ

         Περισσότερο από δύο ώρες καθήλωσε το ακροατήριο τριακοσίων ατόμων, γονέων και μαθητών, ο ταλαντούχος και χαρισματικός σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού κ. Σπύρος Μιχαλούλης.

            Ο ομιλητής μπήκε στα σπίτια όλων των γονέων, αποτυπώνοντας την πραγματικότητα με ένα παραστατικό τρόπο αποσπώντας τα επιφωνήματα τους. Συγκεκριμένα, τους μίλησε για τους «χρονοκλἐφτες» του διαβάσματος που δεν είναι άλλοι από το «messenger, facebook, twitter, instagram» και γενικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιβάλλοντα  δευτερογενούς ιστού, τα οποία αποσπούν τους μαθητές από το διάβασμά τους και τους ωθούν στην παθητική παρακολούθηση της ζωής των άλλων.

            Ωστόσο, δεν έμεινε μόνο στην αποτύπωση της πραγματικότητας. Προχώρησε και στην αποτύπωση του προφίλ των επιτυχημένων ανθρώπων. Ξεχωρίσαμε τα εξής χαρακτηριστικά τους:

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ…

  • Δεν ασχολήθηκαν με το αγαπημένο των Ελλήνων σπορ να τα ρίχνουν όλα στους άλλους. Η ανάληψη ευθύνης είναι το πρώτο σκαλοπάτι για την επιτυχία.
  • Δεν έκαναν ατελείωτα σχέδια, σχεδιασμούς, αναβολές και θα…
  • Δεν σταμάτησαν να προσπαθούν μέχρι το τέλος.
  • Δεν ασχολήθηκαν με συγκρίσεις, δεν κοίταξαν τον διπλανό τους, δεν επηρεάστηκαν από χίλιες δύο απόψεις που αιωρούνταν, σχολιάζοντας την υπόθεση τους, την υπόθεση των πανελληνίων.
  • Πάλευαν και αγωνίζονταν μέχρι να μην μπορούν άλλο.
  • Ακολούθησαν το παράδειγμα του Διαμαντίδη, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το μυστικό της μεγάλης του επιτυχίας είπε πως σε ο, τι έκανε είχε πάντα, στραμμένο το βλέμμα στον προπονητή του.
  • Για κάθε επιχείρημα του, προκειμένου να πείσει τα παιδιά χρησιμοποιούσε εκτός από στατιστικές έρευνες και καταπληκτικά «βιντεοπαραδείγματα».

               Ακολούθησε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση κατευθύνσεων και σχολών, καθώς και των προοπτικών επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τη Νομική, η οποία δεν σημαίνει μόνο δικηγόρος αλλά ἐχει πάρα πολλές ακόμη προοπτικές και ενασχολήσεις.

            Το ίδιο και το μαθηματικό για το οποίο οι περισσότεροι γνωρίζουν ελάχιστες προοπτικές εργασίας, ενώ υπάρχουν πολλές περισσότερες.

            Στο τέλος με παρατεταμένο χειροκρότημα γονείς και μαθητές αποζημίωσαν τον ομιλητή, ενώ για περίπου μια ώρα δεχόταν τα συγχαρητήρια των γονέων και τις απορίες των παιδιών. Επι πλέον, έδωσε το e- mail του στους μαθητές του φροντιστηρίου για οτιδήποτε τον χρειαστούν.

            Μεγάλο, επίσης, χειροκρότημα εισέπραξε ο ομιλητής όταν ανακοίνωσε την στενή συνεργασία που θα έχει με το φροντιστήριο από εδώ και πέρα σε θέματα συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού, στοχοθεσίας και διαχείρισης χρόνου.

            Επίσης, την στιγμή που δήλωσε ότι είναι εντυπωσιασμένος από την ομάδα συνεργατών του φροντιστηρίου, ο κόσμος τους αντάμειψε με ένα πολύ ηχηρό χειροκρότημα.

            Όπως μας δήλωσε και ο ιδρυτής του φροντιστηρίου: «Ήταν μία συγκλονιστική βραδιά. Δεν υπάρχουν λόγια. Ρωτήστε γονείς, μαθητές...δείτε τα πρόσωπά τους. Πέρασαν τρεισήμισι ώρες και δεν θέλουν να φύγουν. Ευτυχώς την κάναμε τώρα την εκδήλωση που είναι ακόμα αρχή και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν επανορθώνοντας τα λάθη τους που ενδεχομένως να μην είχαν συνειδητοποιήσει. Θα κάνουμε την εκδήλωση θεσμό. Το επιβάλλει η επιτυχία της!»

 

Θα μας Βρείτε:

 

Με τη χρήση της ιστοσελίδας αποδέχεστε τα cookies που σκοπό έχουν στη σωστή λειτουργία της. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα.